Један месар је подијелио своје искуство рада у месари, због чега је напосљетку и дао отказ.
Наиме, ријеч је о малим старим триковима на које су научени да “варају” купце, а ријетко ћете то сами провалити. Ево о чему је ријеч.
– Да знате, месо долази истоварено с водом, тако да, ако вам нарежу килограм шницли и дођете кући и ставите у фрижидер, након неколико сати неће бити један килограм, јер месо калира. Имају и фору с вагом. Испод папира увијек ставе комад нечега да грамажа буде већа јер тако шеф објекта у ком купујете ставља себи бонус у џеп – коментарисао је човјек који је због тих ствари дао отказ у месари.
Такође, како пише Слободна Далмација, бројни месари не желе да мељу свјеже месо, него купцима нуде већ припремљено, од прије мљевено месо, јер се тако рјешавају остатака, умјесто да купцима понуде праве комаде чистог меса.
Трговци се служе различитим триковима како би купци платили више, а купцима се и даље уваљује све и свашта, по свему судећи, водећи се добром старом „ако прође, прође“.
Закидање на грамажи је постало уобичајено. Тако је и један купац још у продавници извагао паковање од 100 грама, које је испало свега 78 грама меса!
Већини потрошача не пада на памет код куће или у продавници поново да мјере паковање меса, па се догађа да им у цијену буду урачунати папир или пластична амбалажа у којој је месо паковано.
– Обратите пажњу, закидају на мјерењу. На контролној ваги у маркету измјерено по 78 грама. Није први пут да закидају. Жена се брани да је таква вага. На већој грамажи се то теже примјети, али на 100 грама је баш примјетно – стоји у објави на Инстаграму, али, није био једини у таквој ситуацији.