Ovaj mesni sendvič je toliko bogat mesom da će vam moći čak zamijeniti obrok. Ekipa „Kuhinjice“ pravila je mesni sendvič po mjeri pravih gurmana koji uživaju u dobroj hrani.
U video prilogu pogledajte postupak i dopustite sebi malo mesnog uživanja.
Potrebno vam je:
• 100 gr slanine
• Dva pileća bataka
• 120 gr pršuta
• 300 gr svinjskog filea
• 100 gr rendanog sira
• 80 gr sušenog paradajza
• Bosiljak
• Maslinovo ulje
• 150 gr pršuta
• 250 gr domaćeg sira
Postupak pripreme:
Komade slanine isprepletite na daski za meso. Na njih stavite pileći batak, pa preko pršut i potom svinjski file. Na to meso dodajte rendani sir. Postupak ponovite još jednom tako što će te na to dodatzi svinjski file, pa pršut i pileći file. Preko toga dodjate komade slanine i skojima ćete obmotati meso.
Mesnu grudvu stavite u toster.
Izrežite sušeni paradajz i bosiljak i stavite ih zajedno u činiju. Biljke zalijte maslinovim uljem.
Na dasku stavite komade pršuta i domaćeg sira i pospite ih sušenim paradajzom i bosiljkom. Pršut i sir neka vam bude prilog uz sendvič kojeg, nakon što se propreče, možete isjeći na komade i dekorisati bosiljkom.