Рецепт

Мимоза салата је неизоставни дио богате трпезе

  • Извор: Телеграф
  • 12.10.2023. 17:45

Разна славља не могу проћи без добро познатих салата у нашем народу, а једна од њих је свакако салата мимоза. Она ће и сваки породични ручак претворити у праву гозбу.

Њених варијанти је много, а у наставку погледајте један од укусних рецепата за ову салату коју морате спремити првом приликом.

Састојци:

3 кромпира

300 гр стишњена шунка

300 гр качкаваља

4 јајета

400 ml киселе павлаке

200 гр мајонезе

зачини

Припрема:

Кромпир ољуштите и скувајте, а скувајте и јаја. Када буду готови, склоните са рингле и оставите да се охлади.

За то вријеме изрендајте шунку и половину количине качкаваља, а када се кромпир охлади, изрендајте и њега. Другу половину качкаваља изрендајте на ситније ренде.

За ређање ове салате припремите већу чинију како би се пресјек салате лакше уочио.

Прво ставите половину ренданог кромпира, зачините сољу и бибером, па премажите танак слој киселе павлаке. Потом поређајте рендану шунку и премажите мајонезом.

Поспите преко свега крупно рендани качкаваљ и два рендана јајета. Преко свега сипајте киселу павлаку.

Поновите редослед слагања састојака, а салату завршите ситно ренданим качкаваљем и декоришите по жељи. Расхладите је лијепо и послужите, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: