Druga epizoda

Mirisi iz Majine kuhinje: Pita sa piletinom

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2022. 14:55

Mirisi iz Majine kuhinje u drugoj epizodi donose recept kako pripremiti pitu sa piletinom.

Sastojci: 

Kore za pitu: 

400 gr spelte tip 630

60 ml ulja sjemenki grožđa za tijesto (može ulje koje koristite)

200 ml mlake vode

so

oko 100 ml ulja premazivanje

Nadjev:

1 crveni luk

1 par pilećih prsa

kukuruz

300 ml salsa sosa

100 ml pelata

začini

0,5 dcl vrhnja za kuhanje 

Premaz za pitu: pomiješati ulje i kiselu vodu

INSTRUKCIJE

Kore: 

Stavite brašno, dodajte lagano ostale sastojke i mijesite tri-četiri minuta. Kada loptica bude kao na snimku ostavite je 10 minuta u foliji. Potom je podijelite na šest dijelova (može i manje ako želite veliku jednu pitu) i prstima stisnite da bude kao palačinka te dobro nauljite. Stavite u posudu i naspite još ulja preko.

Ostavite tri-četiri sata ili preko noći na hladnom. Na pamučni stolnjak koji ste posuli brašnom stavite palačinku od tijesta, stisnite lagano rukama i ostavite tri minuta. Razvucite prvo oklagijom pa lagano povlačite rukama od sredine ka vani. Lagano povlačite dok ne dobijete tanko tijesto. Da krajevi ne ostanu debeli lagano povucite i pokidajte.

Nadjev:

Luk dinstajte nekoliko minuta pa ubacite piletinu. Dinstajte desetak minuta pa dodajte kukuruz i začine. Sve promiješajte i dodajte soseve.

Stavite nadjev i urolajte pitu. Kada je urolate opet je namažite premazom i stavite na 220° dok ne porumeni. Pet minuta prije kraja opet je namažite sa prelivom i zapecite. 

MUS OD JAGODA

Kao desert nakon slasne pite sa piletinom predlažemo da pripremite mus od jagoda.

Sastojci:

1 kesica želatina

300 gr jagoda

4 jajeta

75 gr zasladjivača

150 ml slatke pavlake

INSTRUKCIJE

1. Formirajte želatin po uputstvu. Odvojite žumanjak od bjelanjka i umutite sa zasladjivačem. Mutite četiri minuta. Umutite posebno bjelanjak i posebno slatku pavlaku. Jagode izblendajte.

2. U žumanjak lagano dodajte jagode i dobro promiješajte. Na pari istopite želatin. Malo ga ohladite pa potom ubacite u jagode i žumanjak. Na kraju dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku.

3. Kada sve dobro promiješate lagano dodajte bjelanjke. Sipajte u čaše i ostavite tri-četiri sata u frižideru.

Recept pogledajte u videu.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:40 Документарни програм (Р)

    ' Документарни програм (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)