Мусака од бијелог меса ће вам се сигурно допасти, па ће бити редовна на вашем породичном менију.
Састојци:
- 500 г пилећег бијелог меса
- 1 кг кромпира
- 200 г наренданог качкаваља
- 100 мл павлаке за кување
- 1 кашичице суве мајчине душице
- 1 кашичица сувог рузмарина
- 1 кашичица бијелог лука у праху
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1 шољица уља .
Припрема:
Кромпир ољуштите и исијеците на колутове. Месо исијеците на коцкице или самељите. У павлаку додајте мајчину душицу, рузмарин, бијели лук у праху, со, бибер. На дно тепсије коју сте подмазали уљем слажите ред кромпира, ред меса сок све не потрошите. Прелијте уљем. Одозго ставите пола количине качкаваља и све прелијте зачињеном павлаком. Покријте алуминијском фолијом и пеците у загријаној рерни на 200 степени око један сат. Распоредите одозго преостали качкаваљ и вратите у рерну неколико минута да се истопи.
(Трпеза)