Пржење меса на врућем уљу може бити прави изазов, посебно када уље почне прскати на све стране, што може направити неред у кухињи.
Сигурно се често суочавате са ситуацијом у којој уље дословно "лети" по околним површинама, остављајући трагове које је тешко могу очистити.
Међутим, постоји једноставан начин да спријечите ово прскање и сачувате своју кухињу чистом, а истовремено омогућите да месо буде савршено хрскаво, а то је додавање мало воде у таву током пржења.
Иако можда звучи необично, стручњаци тврде да додавање воде током пржења заиста помаже у смањењу прскања уља. Вода се брзо испарава при високој температури, што ствара пару која смањује интензитет прскања. Осим тога, овај поступак помаже да месо добије фину хрскаву корицу, док унутрашњост остаје сочна.
Дакле, сљедећи пут када будете пржили месо, додајте само неколико капи воде у таву прије него што ставите месо. Овај трик ће учинити вашу кухињу много чистијом, а јело још укуснијим!