Brzo i jednostavno

Najbolji recept za čupavce: Svaki put će ispasti sočni i ukusni

  • Извор: Кликс
  • 21.06.2023. 20:04

Čupavce jedemo kad god ih se zaželimo, a idealan su desert tokom vrućima jer priprema traje kratko, a u frižideru se mogu čuvati i nekoliko dana.

Sočan biskvit, ukusna tamna čokolada i hrskavi kokos kombinacija su kojoj je teško odoljeti. Čupavci pripremljeni po ovom receptu savršeno su sočni, mekani i ukusni.

Sastojci - za biskvit:

3 jaja

10 supenih kašika kristal šećera (220 g)

13 supenih kašika ulja (180 ml)

16 supenih kašika glatkog brašna (300 g)

120 ml mlijeka

1 prašak za pecivo

2 supene kašike kokosa u prahu

Sastojci - za čokoladni preljev:

150 g tamne čokolade

200 ml mlijeka

150 g maslaca

200 g kokosa, za valjanje

Izmiksaj šećer i maslac u pjenastu smjesu pa dodaj jaja i mlijeko. Prosij brašno i prašak za pecivo pa uspi u pripremljenu smjesu. Dobro izmiješaj drvenom kašikom ili špatulom. Zagrij rernu na 180 stepeni, četvrtasti lim (otprilike 25x35 cm) obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu. Peci otprilike pola sata i testiraj čačkalicom je li biskvit gotov. Ako izađe čista, biskvit je gotov. Biskvit ohladi pa ga nareži na kocke. Rastopi čokoladu na pari s maslacem i mlijekom. Umoči biskvit u čokoladu, uvaljaj u kokos i posloži na čisti papir za pečenje i pusti da odstoje neko vrijeme.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Бизнис клуб (Р)

    ' Бизнис клуб (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)