Умјесто да купујете хљеб у пекари, увијек је боље да направите домаћи који ће бити укуснији него куповни.
Потребно је:
- 300 мл воде
- 30 мл квасца
- 600 гр брашна
- мало уља
Припрема:
У ванфлицу измрвите квасац, додајте мало млаке воде и 1 кашичицу шећера. Додајте и мало брашна и измијешајте. Оставите да се квасац активира.
Додајте остатак воде и брашна, затим мало соли и замијесите глатко тијесто. Оно је мало тврђе и тако треба. Покријте да одмори 30 минута на собној температури покривено.
Још мало га обрадите и нека одмори још 10 минута, У корпу ставите крпу, најбоље ако има коцкице крпа, ставити мало брашно на њу, па ставите тијесто на крпу и притисните рукама. Покријте фолијом и крпом.
Послије 10 минута, засијеците дубље хљеб ножем и оставите још 10 минута. Рерну угријте на 220 степени и пеците хљеб 50 минута.