Рецепт

Направите домаћи хљеб за пет минута као из најбоље пекаре: Одушевиће све који га пробају

  • 17.02.2025. 10:20

Овај рецепт је право рјешење за све који желе домаćи хлеб без дугих процедура и компликованих корака. Припрема је толико једноставна да ће чак и почетници уживати!

Савршен је за оне тренутке када желите нешто свјеже и домаће, али немате много времена. Или за викенд јутра када желите да изненадите своју породицу топлим хљебом без устајања у зору.

Састојци:

- 800 g брашна

- 2 кашичице соли

- 2 кашике шеćера

- 10 g сувог квасца

- 500 ml топле воде

- 30 ml маслиновог уља

Припрема:

Просејте брашно у већу чинију да тесто буде прозрачније.

Додајте со, шећер и суви квасац. Све добро измијешати.

Додајте топлу воду и маслиново уље у смешу. Мијесите тесто док не постане глатко.

Покријте посуду кухињском крпом и оставите да се тесто диже на топлом мјесту 2 сата док се не удвостручи.

Тесто поделити на два дела, формирати векну и оставити да одстоји још 30-40 минута.

Премажите тесто мешавином млијека и маслиновог уља да добијете златну кору.

Пеците у рерни загријаној на 200°C око 30-40 минута док хљеб не порумени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Новине (12+)

    ' ‘Серија говори о турбулентној транзицијској свакодневици домаћег дневника "Новине".

  • 01:30 Ноћни програм

    Ноћни програм