Укусно

Направите посну смјесу за поховање рибе и поврћа

  • 13.12.2024. 16:50

Уколико у данима поста или због избјегавања јаја не једете поховану храну, правите велику грешку јер поховати храну можете и без њих.

За поховање обично користимо јаја, брашно и презле, али се јаја могу избјећи, а резултат ће свакако бити јело по укусу цијеле породице.

Један од главних састојака ове смјесе је густин, који ће упити масноћу, па ћете добити немасну рибу или поврће иако се прже у дубоком уљу.

Састојци:

- 100 мл газиране минералне воде

- 50 г кукурузног брашна

- 150 г густина

- 1 кашичица соли

- 1 кашичице мљевене паприке

- на врх кашичице бибера

- 1 кашичица прашка за пециво.

Припрема:

У једној посуди помијешајте кукурузно брашно, густин, со и прашак за пециво и добро промијешајте.

У смјесу мало по мало сипајте киселу воду док не будете задовољни густином (можда вам неће бити потребно свих 100 мл), све вријеме мутећи тако да се не формирају громуљице, па убаците рибу или поврће и добро их уваљајте. Пржите у добро загријаном дубоком уљу на средњој ватри.

(Glossy)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.