Како данас креће велики божићни пост, и још се нисте уиграли и не знате шта ћете за доручак, а туна из конзерве вам је помало сува и досадна, знајте да нисте сами.
Добра вијест је да можете веома лако да је "претворите" у укусну паштету за мање од 15 минута, а све што вам треба су састојци који се налазе испод и апарат за сјецкање хране.
Али не брините, све што може да исјецкате у апарату, можете и руком, технологија је ту само да убрза процес.
Састојци:
200 g конзерве туњевине - оцијеђене тежине 150 g
60 g биљног сира
½ кашике свјежег копра
2 млада лука
1 кашика маслиновог уља
1 кашика сока од лимуна
½ лимунове корице - ситно нарендане
½ кашичице табаско соса (опционо)
½ кашичице соли
½ кашичице мљевеног црног бибера
Припрема:
Оцједите туњевину и умутите у машини за сјецкање храну док не постане веома ситна.
Пребаците туњевину у чинију за мијешање и додајте све остале иситњене састојке.
Добро мијешајте руком док се све не сједини.
Послужите уз хрскави хљеб или крекере. Вишак можете да ставите у теглу и чувате у фрижидеру, преноси "Она".