Можда нисте знали, али омот од потрошеног маслаца не би требало да бацате у канту за смеће, јер вам може послужити на пуно начина.
Иако на папирићу још има трагова маслаца, већина га сматра бескорисним и махинално баца у канту за смеће, али знајте да ови папирићи имају још гомилу маслаца на себи и могу вам бити корисни. Такође, нећете бацати новац.
Умјесто да их бацате, ставите их у пластичну кесу, а затим у замрзивач. Могу вам бити корисни за мале ствари у кувању, попут машћења плехова или тигања, а могу вам послужити и за пржење лаганих јела попут палачинки.
Овим папирићима можете одвојити замрзнуту храну коју желите да вадите комад по комад, као пилеће батаке, бургере или поврће. Тако нећете морати да одмрзавате све или да се мучите са раздвајањем. Умjесто да омоте бацате, само их ставите између комада. Мале уштеде могу вам пуно значити у свакодневном буџету.
Још трикова с масним папиром од маслаца
- Намажите нож папиром од маслаца прије него што кренете да сијечете торту. Лакше ћете је и љепше сјећи, поготово ако је сладоледна торта.
- Користите да бисте намастили плехове или тигање.
- Папир преклопите напола тако да се масне стране споје. Ставите их у замрзивач и користите за раздвајање хамбургера, пљескавица или печених палачинки које желите да замрзнете.
- Ако желите да печете крампире у љусци, можете их ставити у сваки од ових папирића како бисте добили мало додатног укуса.
- Можете њима обложити калупе за мафине.
- Могу послужити и као омоти за домаће карамеле.
- Након што испечете хљеб или пецива, прекријте их папирићима маслаца да упију дио маслаца који је у њима остао.