Руска салата не мора увијек бити по истом рецепту, можете да јој побољшате укус хрскавом јабуком.
Састојци:
5 куваних кромпира
6 куваних јаја
2 кисела краставца
2 куване шаргарепе
2 киселе јабуке
200 г грашка из конзерве
250 г шунке
200 г мајонеза
2 кашике лимуновог сока
со и бибер по укусу
Рецепт за руску салату са јабукама:
За ову салату тврдо скувајте јаја, па их прелијте хладном водом. Скувајте шаргарепу и кромпир и исјецкајте на коцкице. Ољуштите јаја и исијеците на коцкице. Грашак исциједите из конзерве или скувајте сиров.
Исијеците краставце на коцкице, као и шунку. Јабуке ољуштите и исјецкајте на коцкице па их попрскајте лимуновим соком. Умијешајте у састојке со, бибер и мајонез, па добро измијешајте. Држите у фрижидеру до сервирања.