Oduševićete se rezultatom

Novi metod: Umjesto da ih dugo kuvate u vodi, jaja složite u rernu i ispecite ih

  • Извор: Курир
  • 23.04.2022. 14:56

Naučili smo, a i navikli da jaja uvek kuvamo u ključaloj vodi. Probajte da ih ispečete u rerni, oduševićete se rezultatom!

Poređate pažljivo jaja na rešetku iz rerne ili u kalup za mafine i pecite ih najviše 30 minuta na temperaturi od 160 do 170 stepeni. Na ovaj način možete pripremiti mnogo više jaja odjednom, ne morate da dežurate uz šporet i čekate kad će voda da proključa, a mnogi kažu i da su ovako ispečena jaja mnogo ukusnija.

Neka vas ovo ne brine: Kada pečete jaja, postoji mogućnost da se na ljuskama pojave male braon tačkice. Ništa ne brinite, to je normalna pojava – kada ih potopite u vodu, tačkice će nestati.

Nakon pečenja jaja, odmah ih uz pomoć kuhinjske krpe ili termo rukavice da se ne biste opekli ubacite u veću činiju šerpu hladne vode. Ako to ne uradite, jaja će se prepeći, a žumance će dobiti zelenu boju, piše Kurir.

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:00 На ивици терена (Р)

    На ивици терена (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Аграр (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.