Сладак, орашаст, кремаст и хрскав, рецепт за путер од кикирикија са медом сигурно ће постати ваш нови омиљени намаз.
Све што вам је потребно је процесор за храну и три једноставна састојка.
Састојци:
6 шоља печеног кикирикија
1/4 шоље меда
1/4 шоље кокосовог уља или било ког неутралног уља
Припрема:
Сипајте у процесор за храну печени и непосољени кикирики, а затим га изблендајте док не постане мрвичаст. Можда ћете морати пар пута да га састружете са ивица посуде.
Потом доспите мед и наставите да блендирате док се маса не згусне и сједини.
Полако досипајте уље и наставите да мијешате. Уколико вам је смјеса сувише густа, додајте још.
Када добијете компактну масу са којом сте задовољни, пребаците кикирики путер са медом у теглу или посуду у којој можете да га чувате на собној температури до четири недјеље, уколико га држите на хладном мјесту и даље од директне сунчеве свјетлости и извора топлоте.
Намаз такође можете да ставите у стаклену теглу и тако га чувате у замрзивачу до шест мјесеци, преноси "Она".