Bakin trik

Ovo je najbrži način da skuvate pšenicu

  • Извор: Агенције
  • 07.11.2022. 22:56

Uveliko smo zašli u doba slava. Slave su dio naše tradicije i zauzimaju posebno mjesto i veoma su važne za svaku porodicu. Pored slavskog kolača i svijeće, nezaobilazno je žito kojim se dočekuju gosti.

Kako u ovo moderno doba imamo sve manje vremena, tako se nažalost i žito sve rjeđe kuva kod kuće, naručuje se gotovo. Istina je da je kuvanje žita dugotrajan proces i da oduzima dosta vremena, ali postoji jedan trik koji su primjenjivale naše bake, a sigurno će vam uštedjeti vrijeme, piše Stil kurir.

Sve što treba da uradite jeste da u šerpu sipate pšenicu, a zatim nalijete vode toliko da prekrije zrna. Zagrijte do ključanja, a zatim isključite i sklonite pšenicu sa vatre.

Na neko hladno i suvo mjesto (špajz, ostava) postavite presavijen stolnjak, a preko njega ćebe savijeno na dva dijela. Na ćebe stavite vruću šerpu sa pšenicom, nikako ne odlijevajte vodu, i dobro umotajte ćebetom.

Možda je najbolje ovo raditi pred spavanje - ostavite da se "kuva" u ćebetu cijelu noć, a ujutro kada ustanete, imaćete savršeno skuvano žito! Svako zrno će se raskuvati, a neće biti ni grama onih bjeličastih naslaga koje se uvijek pojave kada pšenicu standardno kuvate na šporetu satima.

Тагови:
  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 С Јахорине с љубављу

    ' С Јахорине с љубављу

  • 11:00 Револуција 1917 (Р)

    Револуција 1917 (Р)

  • 11:30 Народ Прича (Р)

    Народ Прича (Р)