Прочитајте које су најчешће грешке при кисељењу купуса. Кисели купус воле сви јер се од њега припремају сва омиљена јела, као што су сарме, подварак, салата... Док већина људи кисели купус јер воли да има свој, има и оних који немају времена или не знају, па купују.
Постоји једноставан начин да киселите купус ако баш желите домаћи, а у наставку прочитајте на шта треба да обратите пажњу када га нормално киселите.
Проблем може бити у купусу. Можда је сорта превише кисела. Кувари препоручују коришћење глава јесење жетве.
Додајте неке неутрализаторе киселине. Алкалне намирнице (шаргарепа, целер, парадајз, краставци, цвекла, јабуке) уравнотежују укус.
Да кисели купус не би укиселио, док га припремате, треба га редовно претакати. И можете додати двије кашике шећера по литру. Користите со како је написано, не претјерујте. Обично се узима 50-65 г соли по килограму купуса.