Обратите пажњу

Ово су најчешће грешке при кисељењу купуса

  • Извор: Магазин новости
  • 11.11.2023. 14:51

Прочитајте које су најчешће грешке при кисељењу купуса. Кисели купус воле сви јер се од њега припремају сва омиљена јела, као што су сарме, подварак, салата... Док већина људи кисели купус јер воли да има свој, има и оних који немају времена или не знају, па купују.

Постоји једноставан начин да киселите купус ако баш желите домаћи, а у наставку прочитајте на шта треба да обратите пажњу када га нормално киселите. 

Проблем може бити у купусу. Можда је сорта превише кисела. Кувари препоручују коришћење глава јесење жетве.

Додајте неке неутрализаторе киселине. Алкалне намирнице (шаргарепа, целер, парадајз, краставци, цвекла, јабуке) уравнотежују укус.

Да кисели купус не би укиселио, док га припремате, треба га редовно претакати. И можете додати двије кашике шећера по литру. Користите со како је написано, не претјерујте. Обично се узима 50-65 г соли по килограму купуса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Моја Планина

    Наша екипа и овај пут отвара јединствени свијет зимских авантура и забаве на Јахорини и открива се оне њене чари које је чине омиљеним избором туриста за зимовање цијелог региона.

  • 20:30 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Иако у сталној борби за превласт, два салона прате игру преживљавања, но када Божица одлучи да се потпуно модернизује и почне да шиша и господу, креће битка до истребљења у којој нико неће бирати средства.

  • 21:00 Одметница (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 22:00 Серија: Новине (12+)

    ' ‘Серија говори о турбулентној транзицијској свакодневици домаћег дневника "Новине".