Brzo rješenje

Pet načina da spasite previše začinjeno jelo

  • Извор: Новости.рс
  • 16.10.2021. 18:19

Sigurno vam se desilo da ste spremili idealan ručak, ali kada ste ga probali shvatili ste da je previše začinjen.

Postoje načini da riješite ovaj problem i uživate u ukusu spremljenog jela.

Kako da smanjimo začinjenost hrane

Mliječni proizvodi

Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mliječnih proizvoda: punomasno mlijeko, pavlaka, jogurt, sir ili pavlaka.

Šećer

Šećeri pomažu u neutralisanju toplote kao što je čili paprika. Zato pokušajte da dodate malo šećera ili meda kako biste uravnotežili ljute ukuse.

Povećajte ostale sastojke

Smanjite ljutinu dodavanjem više glavnih komponenti. To može da znači više čorbe, mesa ili povrća, u zavisnosti od toga šta pravite.

Skrob

Kako biste ublažili pikantnost obroka okrenite se neutralnim ukusima. Tjestenini, pirinču ili hljebu.

Dodajte malo kiseline

Kisele tečnosti poput sirćeta, limuna ili isjeckanog paradajza mogu da presjeku začinjenu hranu.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм