Уживате у пици, али немате времена да правите тијесто? Онда је овај рецепт за пицу од макарона савршено рјешење за вас! Брз, једноставан и изузетно укусан оброк који можете припремити без муке. У наставку прочитајте корак по корак како да направите ово јело које комбинује најбоље од пице и тјестенине
Састојци:
- 500 g макарона (било које врсте)
- 180 ml павлаке (по потреби додати још)
- 100 g тврђег сира
- 200 g саламице или шунке
- 3-4 кисела краставца (ситно нарендана)
- Качкаваљ (дио за смјесу, дио за посипање)
- Со и бибер по укусу
- Оригано
- Маслиново уље
- Кечап
- Димљена сланина (по жељи)
- Маслине или печурке (опционо)
Припрема:
1. Кување макарона
Прво ставите воду да прокључа, додајте мало соли и сипајте макароне. Кувајте их према упутству са кесице. Мени је било потребно око 9 минута. Када су скувани, процедите их и вратите у исту шерпу.
2. Припрема смјесе
У скуване макароне додајте павлаку (180 ml), а ако запазите да је смјеса сува, можете додати још. Потом додајте нарендани тврди сир и исјецкану саламицу или шунку. Добро промијешајте да се састојци сједине.
Затим додајте ситно нарендане краставце и мало ренданог качкаваља, док остатак сачувајте за посипање на крају. Све зачините по укусу – со, бибер, оригано, а можете додати и мало маслиновог уља како би смјеса била сочнија.
3. Печење
Припремите ватросталну чинију или било коју тепсију по жељи. Подмажите је са мало маслиновог или сунцокретовог уља и прелијте одозго кечапом. По жељи можете додати и ситно исјецкану димљену сланину, маслине или печурке. На крају поспите ренданим качкаваљем.
4. Запечење
Рерну претходно загријте на 180 °C. Пошто су макароне већ куване, потребно је само да се јело лијепо запече, што траје око 20 минута. Када је готово, добићете савршено кремасто и укусно јело које подсјећа на пицу.
Послуживање
Ова пица од макарона може се јести самостално или уз неку фину домаћу салату. Идеалан је оброк за брзу припрему када немате времена да мијесите тијесто, али вам се једе нешто топло, укусно и заситно.