Не знате шта данас да правите за ручак? Испробајте пљескавице од кромпира и лука.
Састојци:
450 г црвеног кромпира
1/2 главице црног лука
1/4 шоље брашна
1 кашичица прашка за пециво
1 кашичица соли
1/4 кашичице бибера
1 јаје
80 mл уља
За сос:
2 кашике мајонезе
1 кашика кечапа
Припрема:
Огулите кромпир, па га изрендајте, као и црни лук. Помијешајте их у посуди и исциједите вишак течности. У одвојеној посуди убаците брашно, прашак за пециво, со и бибер, па промијешајте. Убаците јаје, па мијешајте док не добијете гушћу смјесу. Убаците кромпир и лук у смјесу с јајетом, па добро сједините састојке за пљескавице. Загријте уље на средњој температури у тави. Рукама обликујте пљескавице од кромпира и лука. Пржите по 4-5 минута са обје стране, док не порумене. Редајте пљескавице по убрусу да би се оциједио вишак течности. У мањој посуди помијешајте мајонезу и кечап, па служите сос уз пљескавице од кромпира и лука.