Ако сте се у вријеме поста пожељели похованог, имамо рјешење - постоји посна смјеса која ће од поврћа и сезонске салате направити најукуснији ручак! Поховане посне тиквице, на примјер?
У току је Васкршњи пост и имамо за вас идеју како да похујете поврће, а да оно буде једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашно и презле. Ову посну смјесу за поховање можете да користите и за спремање пржене рибе, с тим што би требало да преполовите количину куркуме и додате слатку алеву паприку.
Састојци: 150 г густина, 50 г кукурузног брашна, кафена кашичица куркуме, пола кафене кашичице соли, пола кафене кашичице прашка за пециво, 100 мл киселе воде.
Припрема:
Помијешајте густин, кукурузно брашно, со, куркуму и прашак за пециво у једну посуду, па све добро сједините. У ову смјесу најприје уваљајте све барено поврће које желите да похујете.
Уколико планирате да пржите рибу, ставите пола кафене кашичице куркуме и пола кафене кашичице алеве паприке у смјесу од густина, кукурузног брашна и соли, па у ову смјесу уваљајте рибу.
Потом у остатак смјесе сипајте киселу воду, добро размутите кашиком тако да нема грудвица и опет уваљајте поврће, односно рибу у ову смјесу која је по конзистенцији мало гушћа од смјесе за палачинке.
У тигањ сипајте уље, па кад се загрије спуштајте поврће и похујте га на средње јакој температури рингле.