Посне лазање су идеалан начин да "преварите" стомак у току поста. Укуси су готово идентични, што само значи да ћете још сласније појести свако парче овог јела.
Спремите се за рецепт који ће вам уљепшати пост.
Састојци:
посни листови лазање
средња главица црног лука
2 шоље парадајз-соса или сока
2-3 чена бијелог лука
250-300 g печурака
со
бибер
оригано
уље
брашно
Припрема:
Ситно исјецкајте црни лук и на уљу га пржите са исјецканим бијелим луком. Након три минута додајте печурке.
Када се издинста, додајете сос од парадајза и мијешајте.
Када се згусне, склоните са ватре.
На тихој ватри у тигањ сипајте брашно и додајте мало воде и зачина. Када направите бешамел сос, склоните са ватре.
Листове лазање прелијте кључалом водом и оставите на један минут да се опусте.
Ватросталну чинију премажите уљем и поређајте два до три листа лазања.
Прелијте сосом од парадајза, па бешамел-сосом.
Ставите још један ред листова, па поновите поступак.
Слободно остатке сосева прелијте преко посљедњег реда лазања.
Ставите лазање да се пеку на 200 степени 30 минута, преноси "Она".