Рецепт

Посне лазање које парирају мрсним

  • 11.12.2024. 13:43

​Посне лазање су идеалан начин да "преварите" стомак у току поста. Укуси су готово идентични, што само значи да ћете још сласније појести свако парче овог јела.

Спремите се за рецепт који ће вам уљепшати пост.

Састојци:

посни листови лазање 

средња главица црног лука

2 шоље парадајз-соса или сока

2-3 чена бијелог лука

250-300 g печурака

со

бибер

оригано

уље

брашно

Припрема:

Ситно исјецкајте црни лук и на уљу га пржите са исјецканим бијелим луком. Након три минута додајте печурке.

Када се издинста, додајете сос од парадајза и мијешајте.

Када се згусне, склоните са ватре.

На тихој ватри у тигањ сипајте брашно и додајте мало воде и зачина. Када направите бешамел сос, склоните са ватре.

Листове лазање прелијте кључалом водом и оставите на један минут да се опусте.

Ватросталну чинију премажите уљем и поређајте два до три листа лазања.

Прелијте сосом од парадајза, па бешамел-сосом.

Ставите још један ред листова, па поновите поступак.

Слободно остатке сосева прелијте преко посљедњег реда лазања.

Ставите лазање да се пеку на 200 степени 30 минута, преноси "Она".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Манастири

    '''Документарни серијал 'Манастири' упознаће вас са духовним и материјалним богатствима манастира у Републици Српској.

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:55 У првом плану (Р)

    У првом плану (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица