Приближава се Свети Никола, а како пада у току Божићног поста, и трпеза би требала да буде посна.
Ми вам данас доносимо сјајан рецепт за посне ситне колаче са сувим воћем и чоколадом који се једноставно припремају.
Ови ситни колачи се не пеку, па су прави спас у задњи час, а већину састојака можете да купите за мале паре.
Састојци:
60 г брусница
80 г сувих кајсија
70 г урми
130 г печеног кикирикија (несланог)
100 г печеног љешника
1 кашика меда
160 г посне бијеле чоколаде
3,5 кашике уља
210 г посне чоколаде
Рецепт за посне ситне колаче са сувим воћем и чоколадом:
Бруснице, суве кајсије и урме потопите у хладну воду 15 минута, а кикирики и љешнике добро самељите.
Затим суво воће проциједите, а онда такође изблендајте, па помијешајте са мљевеним кикирикијем и љешником. Добро сједините, па додајте мед.
Опет лијепо сједините, а затим ставите не пек папир, покријте провидном фолијом и развуците.
Обликујте правоугаоник, па са све пек папиром ставите у калуп.
Отопите бијелу чоколаду (130 г) на пари, па додајте кашику уља и промијешајте.
Сипајте преко и поравнајте, па ставите у замрзивач на 20 минута.
Отопите чоколаду са двије кашике уља, па окрените колач и сипајте глазуру преко.
Затим отопите 30 г бијеле чоколаде са 1/2 кашике уља и сипајте у кесу за замрзивач и исијеците врх. Истисните бијелу глазуру у облику тачкица које ћете спојити чачкалицом у линију. Ставите посне колаче у фрижидер или замрзивач код се не стврдне, преноси Ствар укуса.