Идеални за славску трпезу

Посни ситни колачи са сувим воћем и чоколадом

  • Извор: Агенције
  • 14.12.2023. 12:21

Приближава се Свети Никола, а како пада у току Божићног поста, и трпеза би требала да буде посна.

Ми вам данас доносимо сјајан рецепт за посне ситне колаче са сувим воћем и чоколадом који се једноставно припремају.

Ови ситни колачи се не пеку, па су прави спас у задњи час, а већину састојака можете да купите за мале паре.

Састојци:

60 г брусница

80 г сувих кајсија

70 г урми

130 г печеног кикирикија (несланог)

100 г печеног љешника

1 кашика меда

160 г посне бијеле чоколаде

3,5 кашике уља

210 г посне чоколаде

Рецепт за посне ситне колаче са сувим воћем и чоколадом:

Бруснице, суве кајсије и урме потопите у хладну воду 15 минута, а кикирики и љешнике добро самељите.

Затим суво воће проциједите, а онда такође изблендајте, па помијешајте са мљевеним кикирикијем и љешником. Добро сједините, па додајте мед.

Опет лијепо сједините, а затим ставите не пек папир, покријте провидном фолијом и развуците.

Обликујте правоугаоник, па са све пек папиром ставите у калуп.

Отопите бијелу чоколаду (130 г) на пари, па додајте кашику уља и промијешајте.

Сипајте преко и поравнајте, па ставите у замрзивач на 20 минута.

Отопите чоколаду са двије кашике уља, па окрените колач и сипајте глазуру преко.

Затим отопите 30 г бијеле чоколаде са 1/2 кашике уља и сипајте у кесу за замрзивач и исијеците врх. Истисните бијелу глазуру у облику тачкица које ћете спојити чачкалицом у линију. Ставите посне колаче у фрижидер или замрзивач код се не стврдне, преноси Ствар укуса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: