Практични савјети

Припремите кестење код куће, готови су за пола сата и савршено се гуле

  • Извор: Индекс
  • 25.10.2024. 15:56

Све је више оних који се у припрему кестења упуштају сами, код куће, па смо припремили неколико практичних савјета који ће то олакшати.

Сваки кестен зарежите ножем по површини и направите два укрштена реза (као слово X). Слободно зарежите и дубље, у месо. Затим припремите здјелу с хладном водом и ставите их у њу, нека се натапају око пола сата.

Пребаците их на лим за печење, а посложите их тако да је страна на коју сте их зарезали окренута према горе - како би топлота из рерне улазила кроз резове.

Загријте рерну на 180 степени па их пеците пола сата. Кад су печени, извадите их, умотајте у крпу и стегните на врху. Оставите их да стоје десетак минута. Након тог времена ће се прохладити и биће их лако огулити.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Путуј, пробај заволи са Лазаром

    'Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)