Kuhinjica

Recept dana: Čorba od pečenog paradajza i paprike

  • Извор: АТВ
  • 22.11.2021. 17:00

Za sutrašnji ručak predlažemo vam da napravite čorbu od pečenog paradajza i paprike.

Čorbe su dobre za važe zdravlje, i zato ih spremajte što više možete.

U video prilogu možete pogledati postupak pripreme.

Potrebno vam je:

Maslinovo ulje

600 gr paradajza

So

Mirođija

Bijeli luk

400 gr paprike

Ljuta paprika


Postupak pripreme:

U vatrostalnu činiju stavite maslinovo ulje. Paradajz izrežite na polovine i stavite u činiju i posolite. Potom dodajte i mirođiju i bijeli luk. Isjecite papriku i stavite u činiju. Dodajte i komade ljute paprike. Sve zalijte maslinovim uljem.

Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta.

Kada se ispeče, povrće istresite u čorbu i izblendajte blenderom. Servirajte u tanjir i vaša čorba je spremna.



Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    ' ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије, те могућности стварања обновљивих извора и њихове одрживости. Доносимо ријечи стручњака и искуства инвеститора, причамо о развоју система, трендовима и успјешним пројектима, информишемо о најважнијим догађајима посвећеним енергетици.