У прилогу је један приједлог за данашњи десерт.
САСТОЈЦИ:
За основу:
80 г овсеног брашна
25 г мљевених бадема
2 кашике какаоа
1 кашика меда
3,5 кашика отопљеног кокосовог уља
За фил:
250 г урми
120 ml тахинија
За глазуру:
100 г тамне чоколаде
2 кашике кокосовог уља
ПРИПРЕМА:
Сјединити састојке за основу тако да се добије уједначена смјеса. У калуп за хљеб обложен пек-папиром утапкајте смјесу, па оставите у фрижидеру на петнаест минута да се стегне. У блендеру сједините урме и тахини тако да добијете фил глатке структуре. На стегнуту основу распоредите добијени фил, потом оставите у фрижидеру да се стегне, а за то вријеме припремите глазуру. У шерпици растопите чоколаду са кокосовим уљем и прелијте колач, а охлађен исијеците на коцке.
*Рецепт преузет са Инстраграм профила Рецепти за срећу.