Кисели краставчићи су неизбјежни током зиме, али не морате их увијек правити на исти начин.
Овај рецепт је мало другачији. Многе домаћице су се изненадиле јер им се изузетно свидјела ова комбинација са црним луком, а посебно је интересантна ако волите да једете краставчиће уз свињетину, јунетину или јагнетину.
Састојци:
- 800 г краставчића
-150 г црног лука
- 30 г копар
- 5-6 зрна бибера
- 1 кашичица соли (по тегли)
- 1 кашичица шећера (по тегли)
- 1 кашика алкохолног сирћета (по тегли)
- 1 кашика уља (по тегли).
Припрема:
Тегле и поклопце добро опрати и стерилисати. Краставце добро опрати, осушити и насјећи на колутове. Црни лук можете сјећи на коцкице или на танке колутове, додати копар, па добро промијешати. У теглу убацити зрно до два бибера, па онда редати поврће.
Додати по једну кашичицу шећера и соли, по кашику сирћета и уља, поклопити и оставити 10 минута.
Након тог времена, налити сваку теглу проврелом водом и добро затворити.
У шерпу ставити кухињску крпу, поредати тегле и налити водом, па ставити на шпорет.
Од момента кључања, кувати још 10-14 минута.
Оставити их да се охладе, обрисати и одложити на хладно и тамно мјесто.