Са домаћим корама

Рецепт за најбољи бурек

  • Извор: Магазин новости
  • 28.02.2024. 19:05

Бурек је један од најпопуларнијих и најомиљенијих пита.

У наставку погледајте како да припремите бурек.

Састојци

1кг брашна

2 кашичице соли

500 мл воде

150 гр масти

200-260 мл уља

800 гр до 1 кг јунећег мљевеног меса

2 велике главице црног лука

Со, бибер,

6-8 кашика воде

Припрема

Умијесите јуфкице од 1 кг брашна и 2 кашике соли и 500 мл воде собне температуре. Растопите маст коју ћете помијешати са уљем. Тијесто које сте умијесили подијелите на мање јуфкице и сваку јуфкицу обилно премажите са масноћом и ставите у плех или тацну па премажите са још масти. 

Оставите најмање око сат времена у фрижидеру. Најбоље је да тијесто преноћи у фрижидеру, тада ће се најљепше развијати, али може и сат времена.

Направите фил од јунећег мљевеног меса и 2 главице црног лука, ситно сјеченог, соли и бибера и мало воде. Умијесите добро фил.

Развуците тијесто колико год можете користећи само масноћу. Затим, филујте обилато и савијте у "звркове", или кругове па пеците у загријаној рерни на 220 степени Целзијуса око 25 минута.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Народ Прича (Р)

    Народ Прича (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Путуј, пробај заволи са Лазаром

    'Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести