Освјежавајући тирамису са лимуном – лаган колач који се брзо припрема.
Састојци:
- 2 лимуна
- 4 кашике бијелог рума
- 100 г шећера у праху
- 250 г бисквита
- 250 г маскарпонеа
- 5 кашика креме од лимуна
- 2 већа јаја
- 150 мл слатке павлаке.
Припрема:
Лимунове корице нарендајте, па исцједите сам лимун. Сок од лимуна помијешајте са румом и 50 г шећера. Оставите са стране.
Четвртасти калуп обложите пек папиром. Бјеланца пјенасто умутите. Измиксајте и слатку павлаку. Миксером умутите маскарпоне, преостали шећер, лимун крем, два жуманца и корицу лимуна.
У смјесу с маскарпонеом прво умијешајте шлаг, а затим и бјеланца. Користите варјачу.
Умочите колачиће у припремљену мешавину рума, лимуновог сока и шећера. Ставите део на дно посуде и прелијте половином припремљеног крема. Наставите са слојем натопљеног кекса и завршите кремом.
Крем изгладити ножем, покрити фолијом и оставите у фрижидеру најмање четири сата.
(Супер жена)