Једноставно а лијепо

Попара по бакином рецепту: Јело које грије душу и тијело

  • Извор: Агенције
  • 14.10.2024. 17:13

Једно од јела на којима су одрасле генерације Срба. Једноставни састојци које је некад свако домаћинство посједовало, давали су укусно и заситно јело.

Ово је још један од начина како искористити стари хљеб, а истовремено се подсјетите укуса дјетињства.

Попара која се пуши из пуног тањира, са кашиком кајмака који се разлива по јелу, вратиће вас у нека давна прошла времена, када је, данас се чини, све било далеко једноставније.

Састојци:

400 гр старог бијелог хлеба

400 мл воде

400 мл млијека

150 гр кајмака

250 гр старог сира

со, уколико има потребе

Припрема: 

Хљеб искидати на ситније комаде. Воду и млијеко помијешати, па ставити у шерпу и на шпорет да ври. Ако је сир неслан, додајте и соли по укусу.

Када проври, склоните са ватре, додајте сав хљеб и промјешајте добро, па додајте половину кајмака и сав сир, па све сједините.

Вратите на шпорет и попару кувајте пар минута, не више од пет.

Склоните са ватре, распоредите попару по тањирима и у сваки на врх додајте кашику кајмака.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: