Једно од јела на којима су одрасле генерације Срба. Једноставни састојци које је некад свако домаћинство посједовало, давали су укусно и заситно јело.
Ово је још један од начина како искористити стари хљеб, а истовремено се подсјетите укуса дјетињства.
Попара која се пуши из пуног тањира, са кашиком кајмака који се разлива по јелу, вратиће вас у нека давна прошла времена, када је, данас се чини, све било далеко једноставније.
Састојци:
400 гр старог бијелог хлеба
400 мл воде
400 мл млијека
150 гр кајмака
250 гр старог сира
со, уколико има потребе
Припрема:
Хљеб искидати на ситније комаде. Воду и млијеко помијешати, па ставити у шерпу и на шпорет да ври. Ако је сир неслан, додајте и соли по укусу.
Када проври, склоните са ватре, додајте сав хљеб и промјешајте добро, па додајте половину кајмака и сав сир, па све сједините.
Вратите на шпорет и попару кувајте пар минута, не више од пет.
Склоните са ватре, распоредите попару по тањирима и у сваки на врх додајте кашику кајмака.