Сочно и укусно

Рецепт за посну торту са јагодама

  • Извор: Магазин новости
  • 09.04.2024. 16:20

Овај сочни колач прави се брзо и лако, а притом је посан.

Потребно је:

- 150 г посног кекса

- 1л сојиног млијека

- 5 кашика шећера

- 3 пудинга од ваниле

- 125 г маргарина

- 200 мл биљне слатке павлаке 

50 г шећера у праху

- 700-800 г јагода 

- мало сојиног млијека за умакање кекса

- биљни шлаг за декорацију

Припрема:

Размутите пудинг са шећером и мало сојиног млијека, а остатак оставите да проври. Кад проври, закувајте размућени пудинг. Улупајте омекшали маргарин са шећером у праху. Маргарину додајте охлађен пудинг. Улупајте биљну слатку павлаку па и њу додајте крему и све умутите.

На дно посуде 30 x 20 цм послажите ред посног кекса намоченог у сојино млијеко. Преко ставите мало више од пола крема, па насјецкајте јагоде, опет мало више од пола мјере. Преко опет ставите остатак фила, полако кашиком помало вадите и распоредите преко јагода, па полако кашиком развуците. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Слатке муке (Р) (12+)

    Серија: Слатке муке (Р) (12+)

  • 13:30 Топ 10 тајни и мистерија (Р)

    '' Топ 10 тајни и мистерија (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Тајне музеја (Р)

    '' Тајне музеја (Р)