Recept

Sa tri nadjeva: Slane princes krofne

  • Извор: Агенције
  • 29.04.2022. 11:00

Ukusne slane krofnice sa tri različita nadjeva odlična su poslastica i kada sami želite da ugodite sebi i ukućanima i kada imate nekog u gostima.

Sastojci:

ZA KROFNE

100 ml vode

100 ml ulja

100 g brašna

2 jajeta

prstohvat soli

PRVI NADJEV

100 g šunke

50 g kačkavalja

1 kuvano jaje

4 kisela krastavca

1 kašičica senfa

100 ml majoneza

DRUGI NADJEV

150 g šunke isječene na kolutove

200 g ajvara

100 g krem sira,

TREĆI NADJEV

200 g šunke

100 g kisele pavlake

200 g fete ili drugog starog sira

100 g susama

sjeckani peršun

ČETVRTI NADJEV

1 veza sremuša

200 g krem sira

50 g kisele pavlake

biber

Priprema: Za krofne staviti vodu, ulje, so u šerpu da proključa skloniti sa vatre dodati brašno i umutiti da se sjedini. U hladnu smjesu dodati dva jajeta, jedno po jedno, muteći mikserom. Kašičicom stavljati smjesu u pleh obložen papirom za pečenje. Staviti u rernu da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta ne otvarajući rernu. Ostaviti u rerni i da se ohladi. Hladne presjeći na pola i puniti pripremljenim filom.

Šunku, kačkavalj i krastavce isjecite na sitne kocke, a jaje narendajte. Sjedinite sa senfom i majonezom i punite krofne.

Sto grama šunke isejcite na kocke, a ostatak na tanke kolutove. Pomiješajte ajvar sa krem sirom i dodajte kockice šunke. Presjecite princes krofnu, donji deo obložite tankim kolutom šunke i preko stavite nadjev sa ajvarom.

Susam blago propecite na teflonskom tiganju. Fetu ili drugi stari sir narendajte, pomiješajte sa toliko kisele pavlake da dobijete gušću smjesu. U to dodajte pečeni susam i sitno sjeckani peršun. Sjedinite, pa smjesom filujte šunku i pravite rolnice. Sremuš sitno isjeckajte i dodajte sa sir i pavlaku. Pobiberite, opet promiješajte i punite krofnice, piše Noizz.

Тагови:
  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Серија: Слатке муке (Р) (12+)

    Серија: Слатке муке (Р) (12+)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Бизнис клуб (Р)

    ' Бизнис клуб (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.