Za još bolji ukus

Sastojak koji vam nikad ne bi pao na pamet čini kajganu još ukusnijim

  • Извор: 24сата.хр
  • 13.09.2022. 13:50

Ako jajima dodate sok od limuna, kajganu ćete sigurno podići na viši nivo. Ovaj sok je ključan kako bi kajgana ispala posebno "pahuljasta".

Albumin, proteinska struktura unutar jajeta, reagira s kiselinom iz limunovog soka u stvaranju čvršće unutrašnje strukture koja zadržava mjehuriće zraka. Dok se jaja kuvaju, mjehurići zraka uzrokuju da postanu svjetlija i pahuljasta, rekla je Makenzie Bryson Jackson, nutricionistica.

Kako napraviti kajganu s limunovim sokom?

Pomiješate šest jaja s pola kašikice limunovog soka te dodajte prstohvat soli i bibera. Nakon što ste pomiješali te sastojke, stavite posudu sa strane i zagrijte malo maslinovog ulja u tavi. Kada se ulje dovoljno zagrije dodajte smjesu u tavu i promiješajte. Pecite oko tri ili četiri minute.

Ako ste dobro napravili, kajgana neće imati okus limuna, jednostavno bi trebala biti svijetlija nego inače, piše Daily Star.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.