Када је ријеч о омиљеним јелима, проја заузима посебно мјесто – савршена је за доручак, ужину или ручак.
Постоји много начина за прављене посне проје.
Постоје рецепти са ајваром, са празилуком, са шампињонима, можете користити и веганске производе као што је тофу.
Ово је једноставан рецепт који ће вас сигурно одушевити и гарантовано нећете погријешити!
Састојци:
- 500 г кукурузног брашна
- 500 мл киселе воде
- 100 мл уља
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица прашка за пециво
Припрема:
Загријте рерну на 200 степени. Помијешајте кукурузно брашно, со и прашак за пециво. Додајте киселу воду и уље и мијешајте док не добијете глатко тијесто.
Смјесу излијте у подмазану тепсију за печење.
Ставите тепсију у загрејану рерну и пеците пројицу око 30-35 минута или док не порумени.