Sendvič pljeskavica, koju je ekipa „Kuhinjice“ pravila danas, jako je bogat kalorijama da vam može poslužiti i kao glavni obrok u danu.
Pogledajte postupak pripreme u video-prilogu i na posao.
Potrebno vam je:
• 400 ml mlake vode
• 15 gr kvasca
• 60 gr šećera
• 150 gr čedar sira
• 100 gr halapeno paprika
• 100 gr maslina
• 80 gr sušenog paradajza
• 20 ml maslinovog ulja
• 20 gr soli
• 600 gr brašna
• 800 gr mljevenog mesa
• So, biber
• 150 gr pršuta
• 250 gr trapist sira
• 20 ml ulja
• 250 gr kisele pavlake
• Mirođija
• Rukola
Postupak pripreme:
U činiju sa mlakom vodom stavite kvasac, šećer, čedar sir i ostavite da ostoji.
Izrežite čedar sir, halapeno papriku, masline, sušeni paradajz, i dodajte u činiju sa kvascem. Zalijte maslinovim uljem, posolite i dodajte brašno. Sve dobro izmješajte, a potom umijesite rukom.
Mljeveno meso posolite i pobiberite a onda izmiješajte rukom. Potom ga odvojite u dva grumena i istucajte rukom. Na jedan komad istucanog mesa poredajte pršuta, te sir trapist, pa još jedan red pršuta. Drugim komadom mesa prekrijte prvi i stavite na roštilj.
Nauljite tepsiju, stavite u nju tijesto i pecite ga u zagrijanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni.
Hljeb izrežite na pola. Jednu stranu namažite kiselom pavlakom, pospite mirođijom i stavite meso sa roštilja. Na to sve stavite rukolu i poklopite drugom stranom hljeba.
Vaš sendvič je gotov, sada ga možete izrezati na manje komade i uživati u jedinstvenom ukusu.