Кад је вруће, ко има времена да се бави печењем кора? Уз овај рецепт за сладолед торту, укусна посластица је готова за само 5 минута!
Без печења, без компликација – само сложите пишкоте на дно калупа и додајте неколико једноставних састојака за кремасти фил који се топи у устима.
Ова торта не само да ће вам расхладити дан, већ ће и украсити ваш сто својим шармантним изгледом, посебно уз додатак освјежавајућих малина.
Састојци:
– 200 г пишкота
– 1 поморанџа
– 250 г смрзнутих малина
– 90 г шећера
– 30 г густина
– 150 г рикота сира
– 50 г шећера у праху
– 150 мл слатке павлаке
– 15 какао праха
– 50 г млијечне чоколаде
Припрема:
Поређајте по дну калупа ред пишкота. Исцједите поморанџу, па премажите пишкоте њиховим соком.
Сипајте у шерпицу малине, поспите шећером и густином, добро промијешајте и загријте до кључања уз мијешање.
Тиме прелијте пишкоте, па ставите још један ред пишкота, које ћете, такође, намазати поморанџиним соком.
У чинији помијешајте сир и шећер у праху, фино сједините, па прелијте слатком павлаком и мутите миксером док се не згусне. Додајте какао, па промијешајте. Нанесите овај фил преко пишкота и поравнајте.
Преко свега нарендајте млијечну чоколаду и ставите у фрижидер да се стегне.