Ако желите да ваша супа или чорба буде богатијег укуса, професионални кувари користе неколико трикова који вам можда никада не би пали на памет.
Први савјет је да искористите остатке од других јела, јер масноћа од сланине, на примјер, може додати богат димљени укус супи, као што то ради Френк Палермо у свом њујоршком ресторану.
Такође, кувари препоручују да сачувате кости и хрскавицу, које треба кувати дуго на тихој ватри, а прије тога их испећи у рерни како би се појачао укус и добили додатни витамини.
Још један трик је додавање киселине, попут сирћета, сока од цитруса, пасте од парадајза или чак вина, што појачава укус.
Ове киселине треба додавати пред крај кувања или непосредно прије сервирања.
Такође, рендање корице поморанџе може нагласити слаткоћу поврћа и умањити масан укус меса, пише Најженаало.