Испробајте

Ево шта професионални кувари додају у пилећу супу, укусом ће распаметити све

  • 23.12.2024. 09:45

Ако желите да ваша супа или чорба буде богатијег укуса, професионални кувари користе неколико трикова који вам можда никада не би пали на памет.

Први савјет је да искористите остатке од других јела, јер масноћа од сланине, на примјер, може додати богат димљени укус супи, као што то ради Френк Палермо у свом њујоршком ресторану.

Такође, кувари препоручују да сачувате кости и хрскавицу, које треба кувати дуго на тихој ватри, а прије тога их испећи у рерни како би се појачао укус и добили додатни витамини.

Још један трик је додавање киселине, попут сирћета, сока од цитруса, пасте од парадајза или чак вина, што појачава укус.

Ове киселине треба додавати пред крај кувања или непосредно прије сервирања.

Такође, рендање корице поморанџе може нагласити слаткоћу поврћа и умањити масан укус меса, пише Најженаало.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.