Испробајте

Ево шта професионални кувари додају у пилећу супу, укусом ће распаметити све

  • 23.12.2024. 09:45

Ако желите да ваша супа или чорба буде богатијег укуса, професионални кувари користе неколико трикова који вам можда никада не би пали на памет.

Први савјет је да искористите остатке од других јела, јер масноћа од сланине, на примјер, може додати богат димљени укус супи, као што то ради Френк Палермо у свом њујоршком ресторану.

Такође, кувари препоручују да сачувате кости и хрскавицу, које треба кувати дуго на тихој ватри, а прије тога их испећи у рерни како би се појачао укус и добили додатни витамини.

Још један трик је додавање киселине, попут сирћета, сока од цитруса, пасте од парадајза или чак вина, што појачава укус.

Ове киселине треба додавати пред крај кувања или непосредно прије сервирања.

Такође, рендање корице поморанџе може нагласити слаткоћу поврћа и умањити масан укус меса, пише Најженаало.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 17:50 Тајне Музеја

    ' ‘Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:20 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    '''Иако у сталној борби за превласт, два салона прате игру преживљавања, но када Божица одлучи да се потпуно модернизује и почне да шиша и господу, креће битка до истребљења у којој нико неће бирати средства.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести