Стари рецепт за праву традиционалну сарму треба да зна свако од нас.
Увијек додајте дуплу дозу меса и нећете погријешити.
Састојци:
- Већа главица киселог купуса,
- 1 килограм мљевеног мијешаног меса (јунетина/свињетина),
- Димљена сланиница,
- свјежа сланиница,
- Месо по жељи (од врата, ребарца, ко шта воли),
- Домаћа маст,
- Чаша пиринча,
- Сува зачинска паприка,
- Со и бибер,
- 2-3 главице црног лука,
- 5,6 чена бијелог лука,
- Ловоров лист.
Припрема:
Упржите црни и бијели лук, па додајте месо.
Када се све лијепо упржи додајте опран пиринач, а онда узмите купус и савијајте сарму.
Сваком листу скините коријен да бисте лакше могли да га савијете. Затим, када савијете сарме, слажите их у дубљу шерпу у коју ћете стављати и суво месо, ловоров лист и бијели лук.
Кувајте око 2 сата на лаганој ватри.