Омиљено јело многима

Стари рецепт за праву традиционалну сарму

  • Извор: Стил Курир
  • 13.11.2023. 16:54

Стари рецепт за праву традиционалну сарму треба да зна свако од нас.

Увијек додајте дуплу дозу меса и нећете погријешити.

Састојци:

  • Већа главица киселог купуса,
  • 1 килограм мљевеног мијешаног меса (јунетина/свињетина),
  • Димљена сланиница,
  • свјежа сланиница,
  • Месо по жељи (од врата, ребарца, ко шта воли),
  • Домаћа маст,
  • Чаша пиринча,
  • Сува зачинска паприка,
  • Со и бибер,
  • 2-3 главице црног лука,
  • 5,6 чена бијелог лука,
  • Ловоров лист.

Припрема:

Упржите црни и бијели лук, па додајте месо.

Када се све лијепо упржи додајте опран пиринач, а онда узмите купус и савијајте сарму.

Сваком листу скините коријен да бисте лакше могли да га савијете. Затим, када савијете сарме, слажите их у дубљу шерпу у коју ћете стављати и суво месо, ловоров лист и бијели лук.

Кувајте око 2 сата на лаганој ватри.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: