Трик роштиљских мајстора

Ставите коцкицу леда на пљескавицу за најукуснији роштиљ

  • Извор: Жена Блиц
  • 30.04.2024. 22:32

Кладимо се да вам на први поглед ово дјелује као ужасна идеја, али прави мајстори роштиља знају да је ово онај прави трик за укус роштиља који се памти.

Ако сте чврсто ријешени да припремите првомајски роштиљ о коме ће се причати, не излазите из куће прије него што се опремите овим цакама намијењеним мајсторима роштиљања! Ево о чему је ријеч.

ЛЕД ИЛИ МАСЛАЦ

Знамо да дјелује као да леду никако није ту мјесто. Међутим, ако коцкицу леда ставите на средину пљескавице док је печете, добићете никад укусније месо јер ће остати сочно у свим условима.

Исти ефекат можете постићи и са коцкицом маслаца. Дакле, на средину пљескавице ставите коцкицу путера и нема шансе да ваше месо не буде сочно.

СОК ОД ЈАБУКЕ

Још један бизаран трик у који се мајстори роштиља заклињу. За посебно сочно месо, повремено га у току роштиљања попрскајте соком од јабуке.

ЛАГАНО ПЕЧЕЊЕ

Ако спремате роштиљ за пуно људи, почните да печете месо на лаганој ватри прије него што друштво крене да се окупља. Постарајте се да буде скоро готово и склоните га са ватре. Када дође тренутак да се послужи, само вратите месо на јаку ватру - сво месо биће готово у исто вријеме и нико неће завршити са леденим роштиљем док чека да и остатак друштва добије своју порцију.

РАСПОРЕДИТЕ ТОПЛОТУ

Највећа грешка коју многи роштиљ мајстори праве јесте прекувавање меса. Овај проблем можете да ријешите тако што ћете помјерањем угља направити да једна страна роштиља буде мање врела и на њу ћете моћи да стављате месо које је готово без ризика да се препече - а и даље ће бити топло.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: