Сипање пива из лименке или флаше није нека умјетност, рекле би искусне пивопије. Нагне се чаша да се не прави пјена и сипа се пиво. Ипак, могуће је да цијелог живота гријешимо…
Стручњак за пиво Тим открио је да људи пиво у криглу точе на "погрешан начин“ и да умјесто тога треба послушати његов савјет за точење ако желите савршену чашу пива.
Ако сте један од оних који опрезно нагиње чашу и сипате пиво под углом како бисте избјегли стварање велике количине пјене, стручњак на свом ТикТоку тврди да "точите пиво на погрешан начин“.
Тим је истакао да "већина“ људи нагиње чашу када точе пиво како би задржали пјену, лагано пуштајући да се "напуни“ цурењем "низ ивицу чаше“.
Можда то изгледа као "савршено пиво“, али Тим сматра да постоји врхунска техника која ће створити "мање надутости у стомаку“ након што попијете неколико кригли.
"Овако сам и ја радио, али није у реду, ја вам кажем да није у реду“, истакао је.
Тим је након тога показао правилан начин точења пива.
Он га је сипао директно у чашу и пустио да се развије пјена. Пустите да се "мало запјени“, причекајте тренутак да се "слегне“, а затим наставите да сипате у чашу, савјетовао је, преноси Крстарица.
@timthetankofficial Replying to @willit22 You’ve been pouring beer the wrong way! #fypシ #party #drink #bartender #tipsandtricks #beer #foam ♬ original sound - timthetankofficial
Тим је затим објаснио зашто би требало допустити да се створи мало пјене и показао шта вам се догађа у стомаку након што попијете пиво.
Узео је папирнати убрус, добро промијешао пиво, а прва се кригла напунила пјеном која је почела да излази из чаше.
То се догађа у вашем желуцу када пиво точите на конвенционалан начин. Али, ако га у чашу сипате његовом методом, "нема пјене“, а Тим је рекао да ћете се осјећати "боље“ док га пијете.