Кувани, пржени или печени, са салатом или уз месо, кромпир је увијек јело за уживање.
Уз додатак зачина добија се укусан оброк, идеалан за све прилике, а ово је тајна како да вам пржени кромпир увијек испадне савршен!
Састојци и количина:
- кромпир 1 кг
- со по укусу
- зачин ц по укусу
- мљевена паприка по укусу
- уље100 мл
- першун по укусу.
Припрема:
Кромпир опрати, очистити и исјећи на крупније комаде, ставити у воду и кувати 10 минута, па склонити са ватре.
Кромпир треба да је скоро куван, али да се не распада.
Кромпир оциједити и пржити у загријаном уљу у тигању, па повремено продрмати да би се кромпир преокренуо или шпатулом окрените.
Пред крај посути сувим зачином, мало соли и паприке и на крају першунов лист. Продрмати тигањ још мало и извадити кромпир из тигања и савршени кромпир је готов.