Рецепт

Тајна праве домаће супе

  • Извор: Агенције
  • 10.01.2024. 10:25

Укусна домаћа супа је многима омиљени оброк, али многи праве једну грешку приликом кувања.

Осим што је укусна, врела домаћа супа је позната и по својим љековитим својствима. Да бисте у потпуности искористили све њене храњиве вриједности важно је да је скувате правилно, а за то постоји један врло једноставан трик.

Поврће којим обилује – од целера, лука и пашканата, до шаргарепе и першуна - чине је једним од најздравијих оброка који окрепљује наш организам. Поред поврћа она се углавном кува и са пилећим месом које садржи есенцијалне бјеланчевине за јачање тијела, као и аминокиселине.

Ако желите да појачате укус супе и да поједете квалитетан комад куваног пилећег меса, а да вам пилетина не буде прекувана или недовољно кувана, примјените овај трик.

Уколико вам је стало да пилетина буде сочна, постоји једна ствар коју не би требало никако да радите, а то је да кувате цијело пиле за супу. Ово је грешка коју праве многе домаћице.

Пилетину је прије кувања потребно обавезно исјећи, јер ако кувате цијело пиле бијело месо ће увијек бити пресушено зато што му је потребно много краће вријеме кувања него, на примјер, батацима и карабатацима.

Исјеците месо, па га ставите да се кува за супу, а бијело месо извадите када је готово, па наставите с кувањем осталих дијелова пилета док не буду готови.

Професионални кувари савјетују да на крају месо заједно вратите у лонац на неколико минута, а затим додате резанце и зачините супу по укусу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: