Корисно

Тајна савршено куване пасте: Како да се тјестенина не лијепи приликом спремања

  • Извор: Ало
  • 23.02.2025. 15:48

Нема особе која не воли тјестенину бар у неком облику, па се она кува у скоро свакој кући.

Познати кувар Гордон Ремзи је на свом „Јутјуб“ каналу „Основе кувања с Гордоном Ремзијем“, открио је како да се савршено скува тјестенина да не буде ни гњецава, ни слијепљена, али ни тврда. Он је детаљно објаснио како да тјестенина увијек буде „ал денте“.

Према Гордону Ремзију постоје четири корака која вас дијеле од савршене тјестенине:

1. Шерпа у којој кувате треба да буде довољно велика да се тјестенина не би слијепила. У воду обавезно додајте прстохват соли

2. Када вода прокључа, додајете тјестетнину и кувајте баш онолико дуго колико пише на паковању

3. Када препоручени минути кувања истекну, један комад тјестенине пробате и према Ремзију треба да буде овакав: „Тјестенина не смије да буде мекана, ни превише тврда и хрскава. Мора само да буде довољно чврста изнутра“

4. Ако је добро кувана одмах је вадите и проциједите.

Додајте мало маслиновог уља да се не би слијепила

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?