Славе су увелико ту и предстоје нам велики празници, а ти дани су незамисливи без омиљене руске салате на трпези.
Рецепт за руску салату је 1860. године осмислио професионални кувар Луцијен Оливије. Руска или Оливије салата је једна од најпознатијих у цијелом свијету, а рецепт је свима познат. Постоји мрсна и посна верзија руске салате и не зна се која је укуснија, а данас многи покушавају да јој побољшају укус додајући неке састојке за које се често испостави да су сувишни.
Тајна савршено укусне руске салате крије се у правилно исјецканом поврћу, као и додатку јогурта.
Исјецкајте поврће једнаке величине
Можда дјелује чудно, али ако желите да руска салата буде укуснија, потребно је да поврће исијечете тако да буде исте величине или бар приближне. Зрно грашка је права величина.
Како се додају јаја
Руска салата умије да буде тешка за стомак, а за то су углавном крива жумањца и мајонез. Савјетујемо вам да користите само бјеланца и салата ће одмах бити лакша за стомак, али и за нијансу укуснија.
Избаците мајонез
Као што смо малоприје поменули мајонез руску салату чини тешком, па предлажемо да га замијените грчким јогуртом.