Омиљено јело многих

Тајни састојак за укусније пуњене паприке и сарму

  • 03.06.2024. 09:00

Омиљена јела која се често нађу нашој трпези су пуњене паприке и сарма, посебно викендом када се цијела породица окупи за породичним ручком. Тада је посебно важно да ручак буде укусан. Ево како да брзо припремите савршено јело с мљевеним месом.

Тајни састојак

Неизоставан састојак сарми и пуњених паприка је мљевено месо. Било да купите свињско, јунеће или мјешавину меса, динстање меса може да се одужи, јер оно пусти доста воде, а опет, постоји опасност да дугим динстањем постане суво, па да јело на крају не буде баш укусно и сочно. Како би то спријечиле, искусне домаћице користе један трик, односно додају један састојак у месо током динстања. То је сода бикарбона.

Колико треба ставити?

На 500 г млевеног меса треба ставити 1/3 кашичице соде бикарбоне прије динстања. Добро измјешајте смјесу и оставите да одстоји 15 минута, а онда месо ставите у тигањ на динстање. Захваљујући соди бикарбони, месо ће брже бити готово, неће пустити много воде приликом динстања, а остаће сочно и меко. Осим тога, неће се згрудвати како се некада дешава.  Самим тим ће и пуњене паприке или сарме бити укусније и сочније.

(Најжена)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Серија 'Мућке' легендарна је британска комична серија у режији Џона Саливана, која је од 1981. до 1991. године доживјела седам сезона и неколико посебних издања.

  • 13:05 Документарни програм (Р)

    Документарни програм (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.