Ako vam je meso pomalo dosadilo nakon praznika, ovo je naš prijedlog za ručak.
Sastojci:
1 mladi luk
3 čena bijelog luka
350 g šampinjona
150 g sušenog paradajza
500 ml pavlake za kuvanje
100 g narendanog parmezana
1 kašičica soli
pola kašičice šarenog bibera
Priprema:
U dublju tavu sipajte maslinovo ulje i stavite na tihu vatru da se ugrije. Za to vrijeme isjeckajte mladi i bijeli luk pa ih stavite na ugrijano ulje da se proprže. Dok se luk prži, šampinjone isjeckajte na listiće. Zatim ih dodajte luku i dinstajte na tihoj vatri dok ne ispari tečnost koju će pustiti. Sušeni paradajz takođe isjeckajte i dodajte na izdinstane šampinjone. Začinite solju i biberom pa sve zalijte pavlakom za kuvanje. Kuvajte sve zajedno 10 minuta, a pred kraj kuvanja dodajte narendani parmezan. U drugoj šerpi skuvajte taljatele po uputstvu sa kese, te ocijeđenu tjesteninu pomiješajte sa umakom i servirajte.
Preostaje da uživate u zalogajima.