Једноставно, а укусно

Торта са јагодама коју ћете обожавати

  • Извор: Крстарица
  • 20.04.2024. 15:34

Доносимо вам проверен рецепт за сочну торту с јагодама која ће се сигурно наћи на вашој трпези овог прољећа.

За бисквит је потребно:

4 јаја

160г брашна

130г шећера

1 кашика прашка за пециво

30 г шећера с лимуном или корица лимуна

+ 3 бјеланца с 30 г шећера с лимуном или корица лимуна

Припрема:

У једној посуди измиксајте састојке за бисквит (јаја, шећер, брашно, пециво, корица лимуна и додајте пар зрна соли). Смјесу подијелите на два дијела. У претходно науљен калуп за торте (26 цм) излијте прву половину смјесе пеците на 180°Ц отприлике 15 минута.

У посебној посуди измиксајте три бјеланца са шећером, а за интензивнији укус додајте и мало нарендане лимунове корице. Лагано излијте преко другог дијела смјесе за бисквит пазећи да вам се не помијешају смесе. Други бисквит пеците мало дуже, којих 20-25 минута.

За крем:

3 жуманца

500мл млијека

60г густина

170г шећера

1 махуна ваниле

300мл слатке павлаке

700г јагода.

Закувајте млијеко с ванилом лагано мијешајући улијте смјесу од јаја, шећера и густина. Када се крем згусне, пустите да се охлади до собне температуре. У претходно припремљен шлаг лагано умијешајте крем.

Припрема:

Доњи дио бисквита премажите с половином крема, распоредите насјецкане јагоде па прекријте остатком крема. Горе ставите други бисквит ( с бјеланцетом) и посипите шећером у праху.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: