Доносимо вам проверен рецепт за сочну торту с јагодама која ће се сигурно наћи на вашој трпези овог прољећа.
За бисквит је потребно:
4 јаја
160г брашна
130г шећера
1 кашика прашка за пециво
30 г шећера с лимуном или корица лимуна
+ 3 бјеланца с 30 г шећера с лимуном или корица лимуна
Припрема:
У једној посуди измиксајте састојке за бисквит (јаја, шећер, брашно, пециво, корица лимуна и додајте пар зрна соли). Смјесу подијелите на два дијела. У претходно науљен калуп за торте (26 цм) излијте прву половину смјесе пеците на 180°Ц отприлике 15 минута.
У посебној посуди измиксајте три бјеланца са шећером, а за интензивнији укус додајте и мало нарендане лимунове корице. Лагано излијте преко другог дијела смјесе за бисквит пазећи да вам се не помијешају смесе. Други бисквит пеците мало дуже, којих 20-25 минута.
За крем:
3 жуманца
500мл млијека
60г густина
170г шећера
1 махуна ваниле
300мл слатке павлаке
700г јагода.
Закувајте млијеко с ванилом лагано мијешајући улијте смјесу од јаја, шећера и густина. Када се крем згусне, пустите да се охлади до собне температуре. У претходно припремљен шлаг лагано умијешајте крем.
Припрема:
Доњи дио бисквита премажите с половином крема, распоредите насјецкане јагоде па прекријте остатком крема. Горе ставите други бисквит ( с бјеланцетом) и посипите шећером у праху.