Сви обожавају кромпир, намирницу која је дио многих јела, а често и прилог. Од њега се праве салате, чорбе, мусака, али многи још увијек греше приликом припреме. Ево које су три најчешће грешке при кувању кромпира.
1. Љуштите сиров кромпир
Многи ољуште кромпир прије не што га ставе у шерпу за кување. Ипак, најбоље је скувати га с кором јер ће је тако бити једноставније да је уклоните, а стручњаци тврде и да је онда бољег укуса.
2. Кувате га у кључалој води
Као и с већином поврћа, људи чекају да вода прокључа да би у њу убацили кромпир, али то је велика грешка јер је онда већа вјероватноћа да изнутра остане сиров.
Најбоља опција је ставити кромпир у хладну воду, а кад прокључа, смањити ватру и кувати га до 20 минута.
3. Провјеравате виљушком да ли је куван
Многи користе ову методу за проверавање да ли је кромпир куван, односно довољно мекан. Али, онда он почиње да се распада у води, што није баш примамљиво.
Треба да знате да је минимално вријеме за кување кромпира 10 минута. Пет минута дуже биће вам потребно мањем кромпиру да се скува, а 20 већем који ћете користити у салати или за припрему пиреа.