Иако многи рецепти започињу са динстањем лука, мало га ко ужива у сјецкању истог. Због тога често прибјегавамо коришћењу разних апарата за сјецкање поврћа, међутим када се ради о малој количини лука ипак ћемо то радије ручно урадити.
Једна жена је на друштвеној мрежи ТикТок показала и како да то урадимо на најбржи могући начин. Линдзи за своју технику сјецкања лука каже да је „једина логична“, а њен је видео прегледан више од 2 милиона пута.
– Хтјела сам да вам покажем како ја сјецкам лук, многима се чини да је ово чудан начин, али мени је само тако логично – рекла је она.
Како објашњава, прво је потребно ољуштити лук, а потом равно исјећи горњу страну, док се на доњој страни (при коријену) лук остаје цијели.
– Затим га зарезујете од врха до дна; окрећете га и зарежете па оставите центиметар размака и опет зарежете, итд., водећи рачуна на размак између засијецања, тако да поврће остане у једном комаду – објаснила је, као што неки сијеку наранџу.
– Зашто би га ико сјецкао другачије – каже она у видеу.
– То није чудно, то је генијално – само је један од коментара, а многи други су закључили да су заправо цијели живот погрешно сјецкали лук.