Најлакши начин

Трик како да најбрже исјецкате лук

  • Извор: Крстарица
  • 28.02.2024. 15:16

Иако многи рецепти започињу са динстањем лука, мало га ко ужива у сјецкању истог. Због тога често прибјегавамо коришћењу разних апарата за сјецкање поврћа, међутим када се ради о малој количини лука ипак ћемо то радије ручно урадити.

Једна жена је на друштвеној мрежи ТикТок показала и како да то урадимо на најбржи могући начин. Линдзи за своју технику сјецкања лука каже да је „једина логична“, а њен је видео прегледан више од 2 милиона пута.

– Хтјела сам да вам покажем како ја сјецкам лук, многима се чини да је ово чудан начин, али мени је само тако логично – рекла је она.

Како објашњава, прво је потребно ољуштити лук, а потом равно исјећи горњу страну, док се на доњој страни (при коријену) лук остаје цијели.

– Затим га зарезујете од врха до дна; окрећете га и зарежете па оставите центиметар размака и опет зарежете, итд., водећи рачуна на размак између засијецања, тако да поврће остане у једном комаду – објаснила је, као што неки сијеку наранџу.

– Зашто би га ико сјецкао другачије – каже она у видеу.

– То није чудно, то је генијално – само је један од коментара, а многи други су закључили да су заправо цијели живот погрешно сјецкали лук.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    Серија: Мућке (Р) (12+)

  • 13:30 Топ 10 тајни и мистерија (Р)

    '' Топ 10 тајни и мистерија (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Аутошоп магазин (Р)

    '' Аутошоп магазин (Р)