Будући да бацање хране није примјерено, ту је опција која ће вас одушевити.
Обично нас онда када претјерамо с храном гризе савјест јер размишљамо о томе да ћемо остатак бацити, међутим, то не мора бити тако.
Уколико сте насјекли превише кришака лимуна, нема разлога да их баците, а ни да их оставите у фрижидеру или пустите да се исуше и иструле. Уз овај трик сачуваћете сваки комад воћа и поврћа.
Требаће вам кесице са зип затварањем и најобичнија сламка којом ћете створити вакуум потребан за одржавање свјежине намирница.
Узмите кришке лимуна које су вам остале, или неког другог воћа или поврћа, те их ставите у кесицу, па сламком исисајте преостали ваздух. У кесици ће се створити вакуум који ће храну одржати свјежом.